Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Top posting users this month


Парабатайски връзки

Go down

Парабатайски връзки

Писане by -c.fairchild on Сря Авг 30, 2017 2:44 pmПарабатайПарабатаите са двойка от нефилими, без значение от пола им, които се бият рамо до рамо до своята смърт.Тяхната силна връзка не се изразява само в това, че са изключително близки и са готови да жертват живота си за другия, но и в това, че са положили клетва дадена пред Съвета, която ги свързва завинаги. Ритуалът е възможен преди всеки от тях да навърши деветнадесет години.

Единствената забранена връзка между парабатаи е романтичната. В законът това е изрично посочено като най-суровото наказание е подобно на това за измяна, заговор с демони, убийство на друг ловец на сенки и т. н. /посочени са по-горе с обяснението за закона/ т. е. наказанието е отнемане на всички руни и прогонване от обществото на ловците на сенки /прогоненият повече няма право да поддържа контакт със семейството си, нито да търси помощ от ловци на сенки, защото за тях той все едно не съществува/. Разбира се, това не е наказанието, което ще се наложи веднага.
Първото, което Клейва ще направи е да раздели парабатаите. Ще ги изпратят някъде далеч един от друг напр. на двата края на света, както и далеч от всеки, когото познават. Ако стане ясно, че са се видели или са осъществили друг вид контакт един с друг, руните им ще бъдат отнети и самите те ще бъдат прогонени от Клейва.
Ако те наистина искат да бъдат заедно, могат да напуснат Клейва и да се откажат да бъдат ловци на сенки, при което руните отново ще им бъдат отнети и те могат да живеят като обикновени хора, както и няма да имат правото никога повече да виждат семейството си.
Възможно е да има разпит с Меча на Архангел Михайл, ако ловци на сенки бъдат хванати да спят заедно, за да се установи дали имат чувства един към друг, макар че почти не го правят, защото така или иначе се смята, че действията показват неуважение на закона.
Понякога Клейва не хваща нарушителите, но по принцип се случва."

Още информация ;;

не всички ловци на сенки имат парабатай;всъщност е по-често рядкост, отколкото често явление.ловец на сенки има на разположение първите си осемнадесет години, за да си намери парабатай, след което тази опция е забранена.

парабатаите трябва да се свържат преди всеки от тях да навърши деветнадесет години.клетвата, която полагат пред съвета, показва готовността им да отидат там, където отиде другия;да умрат там, където умре другият и, неизбежно, да бъдат погребани на едно и също място.в церемонията, която се извършва, присъстват три огнени кръга на земята, в два от които са двамата бъдещи парабатаи.те си поделят третият, като символ на неразрушимата им връзка и общото им бъдеще. парабатайската клетва бива изречена, разменят се и парабатайските руни. ритуалът засилва вече съществуващата силна любов и привързаност, която двамата изпитват един към друг;отделно те развиват невидима връзка помежду си и имат способността да познават какво изпитва другия - най-вече болка или дори смъртта. руните, които се поставят от парабатая са много по-силни от тези, които друг ловец може да постави, като има дори такива достъпни единствено за парабатаи.

клетвата
entreat me not to leave thee,
or return from following after thee—
for whither thou goest, i will go,
and where thou lodgest, i will lodge.
thy people shall be my people, and thy god my god.
where thou diest, will i die, and there will i be buried.
the angel do so to me, and more also,
if aught but death part thee and me.

ловец на сенки може да си избере само един парабатай през целия си живот и не може да повтори ритуала втори път дори, ако другарят му е мъртъв.повечето ловци изобщо нямат парабатай, за това се смята за истинска благословия да намериш своя през предоставените ти години.ловци, които са изгубили своя парабатай описват чувството сякаш са усетили как живота напуска техния приятел, а парабатайската им руна започва да кърви.самият процес е съпътстван с разкъсваща болка, която в края ѝ може да бъде оприличена единствено като насилствено скъсване на връзката помежду им.


подобна на брака, парабатайската връзка може да бъде разрушена единствено от смъртта..

Like the sun that saves the night
Bursting through a darkened sky                
                  soldiers of the light
avatar
-c.fairchild
Fairchild Family
Fairchild Family

Брой мнения : 78
Join date : 29.08.2017

Вижте профила на потребителя http://lost-in-the-shadows.forumotion.eu

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите